Våren är här…eller?

Det är halt ute. Så halt att gruset till och med glider undan. I alla fall sjunker det ner under dagen så på kvällen ser man det ligga där långt under isen, till ingen nytta, och så halkar man runt:)

”Du har för dåliga vinterskor”. Jo, jag vet. Jag använder inte ens vinterskor för att vara ärlig. Några år nu har jag bara använt mig av Nikes träningsskor. Eller vänta, en blöt vår köpte jag ett par vattenavstötande skor, som var värdelösa eftersom de var tredubbelt så hala istället, så då fick jag välja, bli blöt eller halka…

Jag tror att vädret ändras nu, det värker i min vänsterfot, ilar, rättare sagt och så brukar det kännas då när det blir väderomslag.

Utevistelse heter på mitt jobb när vi ska ta ut brukarna på en promenad eller bara sitta ute i solen. Det är lagstadgat att man har rätt att få komma ut. Men det kan inte vara lätt för dagpersonalen som ska utföra det i denna halka. Vem faller först? Jo, men kommunen sandar och grusar väl? Nja…dåligt skulle jag säga.  I flera år har jag sagt till att de ska grusa mer och det händer väl ibland.

Usch vad jag gnäller, i allafall så är det natt nu och då kan jag (tack o lov) säga att det är natt och vi kan inte gå ut. Ofta köper de det. Till nästa gång….

God natt från Teg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *